• Wat hebben wij ontzettend genoten!

  Vrijdag 7 april stapten we met 33 jongeren tussen de 12 en 20 jaar in de bus. Al deze jongens kwamen uit de teams JO15-1, JO17-1 en JO19-1. Samen zijn we naar het Niederrhein trophy toernooi geweest dichtbij Dusseldorf in Duitsland.

  Na een voorspoedige busreis kwamen we aan op de sportvelden. Hier moesten we ons melden en kregen we verdere instructies. We sliepen met elkaar in een Gymnasium school in Neuss. Op een kwartiertje rijden met de bus vanaf de sportvelden. 

  Nadat we alle instructies hadden gekregen gingen we naar de slaaplocatie. We werden hartelijk ontvangen. Volgens de jongens wat streng haha. En de weg werd ons gewezen naar een grote gymzaal. Hier zouden we met elkaar gaan slapen. Een holle ruimte maar in elk geval voor alleen SDOL dus dat was wel fijn. Oke dan gaan we de spullen uitladen. 

  Op het moment dat we met de 2de koelkast aan komen lopen worden we tegen gehouden en wordt ons verteld deze weer terug te brengen naar de bus. Maar ja, wat nu als je voor 40 mensen eten en drinken mee hebt. Dan moet je wel 2 koelkasten meenemen.  Maar goed ondertussen tikt de klok door en moeten we eerst naar de eetlocatie voor ons avondeten dus we besluiten bij terugkomst te kijken hoe dit op te lossen.

  Het eten smaakte goed en bij terugkomst hadden ze bij de school in oplossingen gedacht en voor ons 5 lokalen leeg gemaakt. Dan konden we in 2 lokalen een koelkast neerzetten zonder dat de stoppen eruit zouden gaan. Het mooie was dat elk team nu apart in een lokaal kon gaan slapen. De leiding in een lokaal en 1 lokaal voor de activiteiten en het verzamelen.

  1 van de fantastische topactiviteiten was het spel de alles kunner dat Ivo (je weet wel de trainer van het eerste, die was ook met ons mee. Gewoon superleuk!) had voorbereid. We hebben enorm gelachen en daarna genoten van de gezelligheid met elkaar. Om 00 uur ging iedereen richting de kamer en 1 uur was het overal stil. De beveiliging was enorm verbaasd dat het zo goed ging en de jongens er geen potje van maakten. We kregen al snel enorm veel kredits en konden de volgende dag van alles voor elkaar krijgen.

  Maar ook op de andere locaties viel het op hoe gezellig we waren met z'n allen en hoe netjes we overal met de spullen omgingen en zoals het hoort onze eigen rotzooi opruimden. Mooi om te zien en daarna om te horen hoeveel complimenten ons dat opleverde.

  Van het voetbal hebben de jongens enorm genoten. We wilden winnen maar vooral de lol was diverse keren het belangrijkste. Sommige teams waren wel erg goed. En als je dan om de 13de en 14de plek speelt en je eerste doelpunt van het toernooi maakt. Daarna op gelijkspel komt en er een penaltyreeks volgt je deze dan ook nog wint dan kun je het vieren alsof je het hele toernooi wint. Fantastisch wat een vreugde! Zie hiervoor de foto's.

  Zaterdagavond gezellig naar de gamehal. Hier werd gepoolt, gedart en samen gebowld. Daarna weer met de bus terug wat de volgende dag stond om 7 uur onze wekker. Om 8 uur kregen we inspectie of de zalen netjes waren achtergelaten. Daarna spullen in de bus en om 9 uur stond onze JO15 alweer op het veld. Wat een top samenwerking om alles voor elkaar te krijgen. Echt een superteam met z'n allen.

  JO17-1 is uiteindelijk 9de geworden en de JO19-1 werd 5de. En daarmee kregen we enorm veel medailles mee terug. De hele terugweg werden er nog spelers gehuldigd. Zo werd de beste keeper van toernooi, van JO15, JO17 en JO19 gehuldigd. De topscoorder van SDOL werd gehuldigd en nog veel meer gekkigheid. Daarnaast een enorme sfeer met z'n allen. Er werd uit volle borst gezongen. En de terugweg ging supersnel voorbij. Samen bij de mc Donalds afgesloten in Nijverdal en daarna moe en voldaan naar huis.

  We zijn onze sponsoren enorm dankbaar voor hun bijdrage. Zonder hen waren we er niet bijgeweest. Dus ook hier willen we ze nogmaals noemen en bedanken! Bovenstaand mooie spandoek hangt nu op het sportterrein aan de Heuvelweg. Heel hartelijk dank allen voor jullie bijdrage. Ook de supportersclub mag hierin niet ontbreken. Ook hun bijdrage was weer erg welkom. Daarnaast een grote dank aan alle begeleiders die ervoor gezorgd hebben dat deze jongens mooie herinneringen hebben aan hun buitenlandse toernooi. Jullie zijn toppers!