• Over SV SDOL

  Luttenberg is één van de negen dorpen van de gemeente Raalte en telt circa 2300 inwoners. Luttenberg staat bekend als een actief dorp met een rijk verenigingsleven. De grootste sportvereniging is SDOL. Het is een omnivereniging met 2 takken van sport, namelijk handbal en voetbal. De vereniging is opgericht op 24 mei 1934 als voetbalvereniging. In 1954 kwam daar de afdeling handbal bij. In 2024 vieren we ons 90 jarig bestaan.

  SDOL staat voor Samenspel Doet Overwinnen Luttenberg.

  De voetbalafdeling valt onder district Oost van de KNVB. SDOL verwierf zich ook bekendheid door maar liefst 11 keer landskampioen te worden bij de spelregelwedstrijden voor de jeugd (in 1978, 1987, 1991, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2000 en 2001). In 1991 wisten ze ook de supercup te winnen. Het 1e team van de voetbal trad altijd aan in de 6e en 5de klasse van de KNVB. Voor het eerst in ons bestaan zijn we via de nacompetitie in 2019 gepromoveerd naar de 4de klasse en daarin spelen we ook nu.

  De handbal ressorteert onder Oost van de NHV (Gelderland en IJsselstreek). SDOL kent alleen dameshandbal. Het 1e team speelt in de regioklasse. Zij wist enkele keren door te dringen tot de landelijke finales op het veld. Bij de jeugd is ze zelfs 1 keer landskampioen geworden. In 2020 is het 1e team van de handbal gepromoveerd naar de hoofdklasse.

  Structuur van de vereniging
  Weliswaar is SDOL een omnivereniging met 2 takken van sport, qua organisatie, bestuur, financiën en accommodatie vormt zij één geheel. In totaal telt de vereniging circa 640 leden (430 voetbal en 210 handbal).

  Het bestuur telt 7 leden: 3 daarvan vormen het dagelijks bestuur, 2 leden vertengenwoordigen de organisatorische commissie, 1 lid vertegenwoordigt de technische commissie handbal en 1 lid vertegenwoordigt de technische commissie voetbal.

  De vereniging kent diverse commissies. Informatie daarover is op de site terug te vinden.

  Doelstelling Sportvereniging SDOL
  De sportvereniging stelt zich ten doel “de sportbeoefening in het algemeen en in het bijzonder de beoefening van de voetbal- en handbalsport te bevorderen”, aldus de statuten van de vereniging. In de praktijk betekent dit dat SDOL voetbal en handbal mogelijk maakt in Luttenberg door mee te doen met de competities van de KNVB en het NHV, maar ook door zelf recreatieve wedstrijden en toernooien te organiseren.

  Zij probeert hierbij haar leden een zo breed mogelijk aanbod te doen.

  Daarnaast probeert zij via allerlei nevenactiviteiten de voetbal- en handbalsport te stimuleren door het organiseren van toernooien, jeugdvoetbal- en handbalkampen, speldagen voor de jeugd, kuiervoetbal en demonstratietrainingen. Door de aanleg van een beachveld in 2014, dat officieel in gebruik genomen werd op de feestdag rondom ons 80-jarig bestaan, behoort het spelen van beach-handbal en beach-soccer ook tot de mogelijkheden.

  Clublied
  Samenspel doet overwinnen
  Nu al meer dan 80 jaar
  Samen knokken voor die bal
  Ja, gewonnen worden zal     
  Blauw en wit, SDOL blijft strijden bovenal   

  Ieder weekend staan wij klaar          
  Nimmer vrezen wij gevaar    
  Zwoegen, vechten, doorgaan tot de laatste snik     
  Samen maken wij ons sterk  
  Voor de club SDOL ons merk           
  Onze kracht is met z'n allen één te zijn       

  Samenspel doet overwinnen
  Nu al meer dan 80 jaar         
  Samen knokken voor die bal
  Ja, gewonnen worden zal     
  Blauw en wit, SDOL blijft strijden bovenal