• SDOL Handbal

  Bij SDOL gaan we voor meer dan alleen handbal; Plezier, saamhorigheid en teamspirit zijn belangrijke pijlers. Onze vereniging is een thuis voor iedereen, waar individuele groei en teamontwikkeling samenkomen. Bij SDOL draait het niet alleen om het individu, maar om het collectief. Wij koesteren de ambitie van elke handbalster en streven ernaar haar te ondersteunen bij het behalen van persoonlijke doelen.

  Onze Kernwaarden: Plezier, Samen, Ontwikkeling, Leren

  Onze Visie
  Binnen SDOL staan veiligheid en een positieve leercultuur centraal. Wij erkennen de unieke mogelijkheden en beperkingen van elke handbalster en bieden sport op maat aan, zodat iedereen kan genieten van succesvolle handbalervaringen. Fouten maken mag, want daar ligt de basis voor leren en verbeteren.

  Wij omarmen het Athletic Skills Model (ASM) als fundament van ons opleidingsplan. Door veelzijdig bewegen bevorderen we 'fysieke intelligentie', wat resulteert in een stabiele basis voor sportieve ontwikkeling en een langdurige actieve sportcarrière.

  Spelvisie
  SDOL Handbal staat voor een aantrekkelijke spelvisie die uitdagend is voor alle speelsters. Het spel is snel, attractief, dynamisch en gekenmerkt door verrassende spelmomenten en creativiteit. Teamspirit, positiviteit, doorzettingsvermogen en wilskracht zijn essentieel om wedstrijden positief af te sluiten. Alle posities zijn belangrijk, en het spel kenmerkt zich door meerdere oplossingen en mogelijkheden om te scoren. Technisch vaardig spel, respect, fair-play, positieve lichaamstaal, teamgevoel, vechtlust, plezier, en specifieke kenmerken zoals snelle midden-uit en brutaliteit in het spel worden nagestreefd. Het streven is een herkenbare spelstijl voor alle SDOL-teams met aandacht voor individuele ontwikkeling en teamcoaching op de genoemde kenmerken.

  Imago en Ambities
  SDOL Handbal streeft ernaar een vereniging te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn in een plezierige, veilige, sociale en sportieve omgeving. De vereniging kenmerkt zich door een familiair en open karakter met sterke onderlinge betrokkenheid. Leden en ouders worden goed geïnformeerd en betrokken bij ontwikkelingen. Respect en waardering zijn kernwaarden, zowel naar elkaar als naar tegenstanders. Trots op successen en plezier in alles wat SDOL vertegenwoordigt, zijn belangrijke uitgangspunten.

  Financiële gezondheid en betaalbaarheid voor alle leden, inclusief die met een beperkt budget, zijn prioriteiten. De organisatie heeft een heldere structuur en staat bekend om de laagdrempelige toegankelijkheid van het hoofdbestuur en de technische commissie. Samenwerking tussen kaderleden wordt positief gewaardeerd, zowel intern als met andere sporttakken binnen Luttenberg.

  Leden vanaf 16 jaar dragen bij door middel van vrijwilligerswerk. De accommodatie en faciliteiten zijn goed verzorgd en ondersteunen het opleidingsplan. Het gedegen opleidingsplan biedt speelsters en keepsters begeleiding in hun ontwikkeling op fysiek, technisch, sociaal, mentaal en tactisch gebied. De vereniging hanteert een technische, snelle, en dynamische spelstijl met teams die teamspirit, wilskracht, vechtlust, sportiviteit en gedrevenheid uitstralen.

  De opleiding binnen de sport draagt ook bij aan de maatschappelijke carrière van de sporter, met aandacht voor mentale en sociale pijlers. Het kader is goed uitgerust met kennis en vaardigheden, ondersteund door een actief scholingsbeleid. De handbalvereniging werkt samen met de voetbalvereniging binnen de omni-vereniging en positioneert zich actief naar externe partners, zoals verenigingen waarmee wordt samengewerkt, het NHV, de gemeente en andere relevante organisaties.

  Contact en Lidmaatschap
  Wil je deel uitmaken van ons enthousiaste team? Wij staan open voor nieuwe leden! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over lidmaatschap, trainingen en evenementen.

  SDOL Handbalvereniging - Samen Sterk, Sportief en Succesvol!